Loggotyp till lingdao
Lingdao en alternativmedicinsk mottagning där Du kan få
Akupunktur
Zonterapi
Osteopati
Chakraflödesmassage
Kraniosakralterapi

 

Erfarenheter - Yu Dao Gong ®

     

Start
Akupunktur
Zonterapi
Osteopati
Kraniosakral terapi
En Behandling
Vägbeskrivning
Kontakta Mig
Chi Gong

 

Erfarenheter av chigong
Chigong kontraindikationer
Bevis att chi finns

Här beskrivs några av de erfarenheter som utövare av Yu Dao Gong gjort. Yu Dao Gong tillhör gruppen av medicinska chi gong stilar.

Kvinna 40+med uttalad ledvärk och ryggproblematik. "Jag började träna en annan medicinsk qi gong pga mina ryggbesvär. Redan efter kort tid minskade besvären men kom snart tillbaka så fort jag gjorde uppehåll i träningen. När jag hörde talas om Yu Dao Gong som en kraftfullare och läkande serie bestämde jag mig för att testa den. I början var det svårt när besvären kom tillbaka när kroppen jobbade med läkningen. Som minst klarade jag bara ett träningspass i veckan. Nu efter två månader är jag mycket bättre och kan träna varannan dag. Det känns som om en storstädning pågår i min kropp."

Kvinna 25+ "Från att ofta ha drabbats av förkylningar och andra infektioner har jag upplevt att jag fått ett förstärkt immunförsvar och jag har inte varit sjuk en enda gång sedan jag började med serien för ett år sen. Genom Yuo Dao Gong har jag fått ett verktyg att kunna njuta av nuet och bli mer uppmärksam på kroppens signaler. "

Man 50+"Chi gong träningen mjukar upp kroppen. Den känns som 'ny smord'. Alla mina leder har haft nytta av chi gongen men framför allt har mina knän blivit bättre. De är mjukare och knakar mindre. Jag tycker ett pass är behagligt att göra, inte som ett besvärligt gympapass."

Kvinna 50+ "Jag tycker det är väldigt skönt för mina axlar. Det värmer hela axelpartiet."

Kvinna 30+ "Jag blir väldigt lugn av träningen. Den ger en känsla av harmoni. Dessutom går mitt pianospel lättare nu. Gissar att det beror på att jag är mjukare i händerna och mer avslappnad men även någon slags balansering mellan hjärnhalvorna."

Kvinna 75+ "Jag har framför allt fått hjälp av fotövningarna. Min begynnande hälsporre har gått över. Igår gick jag 5 km utan problem!"

Man 35+ "Jag råkade ut för en arbetsplatsolycka för flera år sedan när jag trillade från en hög höjd. Jag var medvetslös i flera minuter på grund av att jag slog i huvudet rätt hårt. Sedan dess har jag haft lätt att få huvudvärk och har haft värk nästan varje dag. Efter att jag börjat träna chi gong har huvudvärken successivt minskat och är nu helt borta. Det kändes skönt men konstigt i huvudet under träningen. Som om skallen vreds rätt på något vis igen."

Man 40+ "Att göra Yu Dao Gong är som att kliva in i en ny värld av 'energi-fluff.' Jag har erfarenhet av andra qi gong metoder men det här är det kraftfullaste jag utövat. Jag har blivit smidigare i vrister och axlar, piggare om dagarna och fått bättre matsmältning. Tydligast är att jag alltid får igång en trög tjocktarm."

Kvinna 50+ "Handövningarna gjorde att jag blev av med mitt eksem på händerna. Dessutom sover jag bättre om nätterna."

Kvinna, 50+ "Efter nästan 15 år med häftiga smärtor i fot-, knä- och höftled samt ryggbesvär sökte jag efter en alternativbehandling. Den hittade jag med akupunktur, cranio-sakral terapi osv. Men en önskan om att kunna göra något för min hälsa på egen hand växte fram.

2006 började jag först med en annan medicinsk Chi Gong. I december 2007 lärde jag mig Yu Dao Gong. Det var en ny upplevelse. Redan efter en kort tid kan jag berätta att jag känner mig mer rörlig, mina rörelser är smidigare och jag är nästan smärtfri.

Men inte bara det fysiska har förändrat sig, också mentalt känner jag mig mycket bättre. Efter varje Yu Dao Gong pass är jag avslappnad och nöjd. Dessutom påverkar Yu Dao Gong mina klimakteriebesvär positivt."

Kvinna 45+ "Jag har sedan flera år haft problem med fibromyalgi. Med qi gong träningen har jag äntligen hittat något som gör att det känns som om kroppen läker. Jag får rena behandlingssymptom av träningen, det bränner i lederna. Det kan göra ont i lederna efter ett pass men när värken gått över är jag bättre än innan träningen. Dessutom känner jag mig mycket piggare och behöver mindre sömn numera."

®