Loggotyp till lingdao
Lingdao en alternativmedicinsk mottagning där Du kan få
Akupunktur
Zonterapi
Osteopati
Chakraflödesmassage
Kraniosakralterapi
(alternativ medicin)

 

Osteopati

     

Start
Akupunktur
Zonterapi
Osteopati
Kraniosakral terapi
En Behandling
Vägbeskrivning
Kontakta Mig
Chi Gong

 

Osteopati står för ett antal olika mekaniska sätt att behandla muskler, rygg och leder.

 

Många gånger börjar ett ledproblem med en mekanisk skada eller en längre tids snedbelastning. Efter en tid kan det vara svårt att själv nå den forna rörligheten och en yttre påverkan kan skynda på normaliseringen till det ursprungliga friska.

 

Bröstkota

En låst nackkota kan resultera i värk i nacke, axlar, handleder, armbåge och fingrar. En låst bröstkota kan påverka nerver så att inre organ störs.

 

Det vi vanligen kallar ryggskott är en framskjuten kota i ryggslutet som med sitt felaktiga läge påverkar omgivande nerver så att en svår smärta uppstår.

 

Diskbråck innebär att en del av den stötdämpande disk, som ligger mellan två kotor, har tappat sin form. Den del som deformerats ger upphov till smärta. Behandlingsformen skiljer sig markant mellan ryggskott och diskbråck. Här är diagnosen mycket viktig.

 

När en kota är låst och ett inre organ är påverkat kan det vara bra att arbeta på organets balansering, till exempel med akupunktur, samtidigt som kotans läge rättas till med osteopati.

 

Ett komplement till osteopatin är det som vanligen kallas klassisk massage. Det är en skön friskvård att unna sig en massagebehandling någon gång. Varför inte ge bort en behandling i form av ett presentkort?

 

En osteopat, kiropraktor och naprapat har mycket gemensamt. I alla tre skolorna är avsikten att kunna hjälpa kroppens mekaniska system att återgå till ett normalläge. Det finns skillnader inom diagnosmetoder och behandlingsformer men de är ändå likartade.