Loggotyp till lingdao
Lingdao en alternativmedicinsk mottagning där Du kan få
Akupunktur
Zonterapi
Osteopati
Chakraflödesmassage
Kraniosakral terapi
tinnitus fibromyalgi yrsel huvudvärk migrän

 

Kranio-Sakral Terapi

 
       

Start
Akupunktur
Zonterapi
Osteopati
Kraniosakral terapi
En Behandling
Vägbeskrivning
Kontakta Mig
Chi Gong

 

Den kraniosakrala terapin är mycket verksam vid olika sorters problem i huvud, rygg och höft som till exempel vid migrän, diffusa yrselproblem, tinnitus, trigeminus-neuralgier, bihåleproblem, domningar, och generell värk. Även andra ledproblem och värk kan ha sitt ursprung i störningar i dessa regioner.

Den kraniosakrala (sakrokraniala) terapin är utvecklad ur osteopatin på 1920 talet. Den bygger på en mjuk och försiktig korrigering av skallens, ryggens och höftregionens ben och hinnor. Terapin påverkar centrala nervsystemet, ryggmärgsvätska, ben, suturer och ledbrosk i huvudet, korsbenets rörelse i förhållande till bäcken och svanskota samt hinnor fästa i skall, rygg- och höftregion. Hinnorna i sin tur påverkar hela kroppens rörelseomfång och de organ de är sammanbundna vid. Jämför hinnorna med att spänna fast en last på ett takräcke. Om några av remmarna slackar påverkas hela lasten under färden.

De vanliga snabba osteopatiska greppen är de mest kända teknikerna att behandla låsta kotor och leder. Med specifika handgrepp rycker eller trycker terapeuten kota eller led till rätta. I den kraniosakrala osteopatin sker korrigeringen med minsta möjliga kraft. Klienten utsätts inte för några oväntade snabba rörelser. Alla rörelser i kraniosakral terapin är långsamma och försiktiga. Är man känslig och öm, är den här behandlingsformen ett ypperligt alternativ till den vanliga osteopatin. Kraniosakral terapi kan i många fall nå förändringar som osteopatin inte kan.

 

Mer ingående om kraniosakral terapi