Loggotyp till lingdao
Lingdao en alternativmedicinsk mottagning där Du kan få
Akupunktur
Zonterapi
Osteopati
Chakraflödesmassage
Kraniosakralterapi

 

Chi

     

Start
Akupunktur
Zonterapi
Osteopati
Kraniosakral terapi
En Behandling
Vägbeskrivning
Kontakta Mig
Chi Gong

 

Erfarenheter av chigong
Chigong kontraindikationer
Bevis att chi finns

Finns det något bevis för att chi-flöden egentligen existerar? Förutom att vi lever...

Gör ditt eget bevis!!!! Gör en chi snurra!!!

Klipp till ett vanligt pappersark i storleken 11-15 x 5-6 cm. Rulla ihop arket och tejpa samman de båda kortsidorna så att arket blir ett kort rör.

Klipp upp två korta slitsar mitt emot varandra högt upp på rörets sidor. Det är lättast om slitsarnas plats mäts fram innan röret tejpas ihop. Slitsarna är lämpligen ca 1 cm långa. Vik ett ca 4 x 2 cm papper dubbelt så att det blir ca 4 x 1 cm långt. Vikningen behövs för stabiliteten.

Stick en nål genom det lilla papperet så nära mitten du kan. Nålen blir snurrans upphängningspunkt och minimerar friktionen med sin minimala anliggningsyta.

Trä in papperet genom slitsarna så att det går tvärs igenom övre delen av röret.

Ställ upp din egentillverkade chi-snurra på ett smalt föremål. Själv valde jag att göra en enkel piedestal av hoprullade pappersrester och ett par bitar tejp. Piedestalen tejpades fast i bordet.

Justera chi-snurran så att den hänger i någorlunda balans. Kupa därefter din ena hand runt chi-snurran. Tålamod... Den börjar strax röra sig. Ju bättre chi-flöde du har desto fortare går den igång. Ibland startar snurran lättare med ena eller andra handen, beroende på din dagsform. Har du svårt att få igång chi snurran så placera andra handens fingrar med utsidan närmast chi snurran.

Lättaste sättet att få igång snurran är om man är två personer. Använda då var sin hand runt snurran. Använd antingen två höger händer eller två vänster händer. En av vardera hand fungerar sämre.

I filmen nedan kan du se en chi snurra jag gjorde. Är du lite noggrann med symetrin så lutar den inte så mycket. Kompensera eventuellt tejpens vikt på ena sidan med en lika tung tejpbit på motsatta sidan, så hänger snurran rakt. Ett tipps är att göra den tvärgående pappersbiten lite för lång så att den kan justeras och klippas på utsidorna efteråt.

Det är enbart min hand som påverkar chi snurran i filmen. Inga värmefenomen, blåstekniker eller annat har använts. Prova själv!!! Fysiker kliar sig i huvudet, chi gong folk jublar!